banner-top12

Керек баған

Уақыты 22 мая, 2022 | қосқан shalqar | 1 075 рет оқылды

0

Дәрігерлер жылытылған күріштің зияны туралы айтты

Азық-түлік стандарттары агенттігі күрішті ысытып, жылыту емес, оны алдын ала сақтау қауіпті екенін түсіндірді. Мамандардың айтуынша күріште зиянды бактерияның балауыз таяқшасының споралары бар. Қайнағаннан кейін бөлме температурасында қалдырып кейін тұтынсаңыз споралар бактерияға айналып, тамақ ішкеннен кейін ас қорытуда ауырлықтар тудыруы мүмкін. Дәрігерлер жүрек айнуы немесе диареяның да болуы мүмкін екенін ескертеді.

Әдетте ауру белгілері бұзылған тағамды жегеннен кейін бір-бес сағат ішінде дамиды.

Англияның Ұлттық денсаулық сақтау қызметі күрішті пісіргеннен соң бір сағаттан кейін жеткілікті түрде салқындаған кезде тоңазытқышқа жіберуді ұсынады. Сарапшылар оны бір реттен жиі емес бу түзілуіне дейін қыздырып, күндіз жеген жөн деп санайды.





Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to Top ↑